kawan ouh kawan ♥

cara nak hack facebook


okayy..mula mula..target MANGSA korang..
copy link facebook dia..

dah copy?
p/s : kepada yang tak tahu nak copy cmne;
tekan Ctrl + A
pastu Ctrl + C
atau right click + copy


dah? ok. sekarang bukak new tab

then sekarang paste kan ( Ctrl + V ) link tadi kat new tab korang. pastu tekan Enter
sekarang, MANGSA  korang dah ade kat new window so mcm selamat sikit la nak buat dajal2 ni.
dah? next, right click kat mana mana ruang dekat MANGSA korang tu.
dah right click, nanti kuar la bende ala mcm kat bwh ni 

dah kua mcm atas?

next, g dekat print
pastu print la seberapa banyak salinan yang korang nak. (di cadangkan untuk print colour la) da siap print,
dah boleh la hack FB MANGSA korang tu.

KAN? DAH JADI DAH..haha..jangan marah..
Kenapa?

1. Bila hackers cuba beberapa kali untuk crack tak berjaya, dia kan tunggu. Facebook akan set counter beberapa kali tak berjaya.
2. Facebook kita tiba-tiba logout, kita mesti akan login balik, FB akan reset counter tadi.
3. Bila counter dah reset ke 0, hackers boleh cuba crack lagi dan process ini akan berulang. Apa yang jadi? FB akan sentiasa logout dan kita login balik.


Pernah terjadi kat aku masa dekat matrik dulu ni. Okay.Kalau benda ni terjadi lebih dari 3 kali, STOP login. Apa yang perlu anda buat secepat mungkin ialah ;

1. Register 1 email baru.
2. login ke FB dan cepat-cepat masukkan email baru ke FB kita.
3. Selepas dah verified email baru tadi, buang email lama dan mula guna email baru untuk login.


InsyaAllah berjaya. :)


Cara mengelak facebook anda di-hack, di-kacau, di-freeze, di-guna pakai etc. 

Account > Account Settings > Security > Secure Browsing > Edit. Tanda kotak > "Browse Facebook on a secure connection (https) when possible", klik SAVE.

Selain itu, sila pastikan email anda di set ke 'Only Me' jadi orang lain tak dapat tau email kita guna untuk login FB.


Asingkan email personal/kerja dengan email yang digunakan pada FB. Jangan guna email personal untuk login FB..Jadi lah hacker yang baik dan bukan menyusahkan orang lain.

sumber disini dan disini