kawan ouh kawan ♥

Update Status BI pun kena PERLI!

Assalamualaikum reader..
~ okay terus ke tajuk..hehe malas nak bebel ~ 

update status FACEBOOK dlm bahasa ENGLISH pun kena kutok..lepas update..dlm 10 - 15 minit mesti ada yg update contoh mcm ni " BAJET UPDATE STATUS BI PADAHAL GUNA GOOGLE TRANSLATE JE PUN! #KAUTERASA

kdg2 penah gak terasa dgn status mcm ni..tapi kan mcm lah kau *org yg kutok* tak penah guna google translate ? haha tipu lah kalau kau ckp tak penah kan ! 

jujur lah..aku penah guna google translate TAPI aku ada guna masa buat ASSIGNMENT sebab aku malas nak tanya kawan, tkt ganggu dorg atau bukak kamus..aku memang malas..jadi aku guna jgk google translate kalau dah tak tahu sangat..lagipun dah alang2 tgh online tapi tgk meaning dia lain macam aku cuba cari SIMILAR WORD ..

tak semua orang bahasa ENGLISH dia PERFECT
kalau salah, ayat tunggang terbalik tak pe..sebab kita berani cuba..
..belajar dari kesilapan..

apa guna kau belajar bahasa ENGLISH dari tadika, sekolah rendah, sekolah menengah dan until now?! kau boleh jwb ke? nak simpan jep knowledge kau? ish ish..

kau dah belajar bertahun2 tapi tak nak gunakan baik kau tak payah belajar tahu..buang masa ! 
bahasa ENGLISH, bahasa ANTARABANGSA..
otak kau jgn sempit sangat laa..tgk picture bawah ni..aku jumpa masa aku blogwalking kat blog Cik Farzana..dan aku cuba sendiri, mmg betul pun :O

- prnt scrn pagi..update mlm -

kalau kau rasa tu EDIT, kau boleh cuba..
beatles ---►►► Siti Nurhaliza
English ---►►► Malay

So, google translate tu bukan betul sgt..kalau korg nak tahu..korg sendiri boleh tukar meaning..sebab tu BEATLES tu jadi SITI NURHALIZA..entah sapa punya kerja la tu..

entry ni bukan entry aku nak mengamuk, perli ke apa..saja je..sebab kat NEWS FEED facebook mesti ada..tak ada lah selalu..tapi mesti korg penah nampak kan..kalau ada yg terasa..aku minta maaf..
..sekian..
_
_

- maaf bagi penggunaan AKU -